miércoles, 29 de septiembre de 2010

LA SÍNDICA MUNICIPAL DE GREUGES I DISMIFÍSICS COL•LABORARAN EN LA DEFENSA DELS DRETS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Gabinet de Premsa
Raval de Montserrat, 14
08221 Terrassa
Tel. 93 739 70 05
Fax 93 739 70 66
premsa@terrassa.org
www.terrassa.org
Terrassa, 28 de setembre de 2010

La Síndica Municipal de Greuges de Terrassa i l’Associació Terrassencs Disminuïts Físics Associats de Terrassa (Dismifísics) han signat avui, 28 de setembre, un conveni de col•laboració per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat a la ciutat. Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra a Catalunya del 22 al 29 de setembre, la signatura ha tingut lloc aquesta tarda, a la Masia Freixa, i ha anat a càrrec de la Síndica Municipal de Greuges, Isabel Marquès, i del president de Dismifísics, Joan Vila.

La Síndica Municipal de Greuges valora positivament l’esforç desenvolupat per l’Associació Dismifísics, per al suport a les persones amb discapacitat de Terrassa, i considera que aquests objectius coincideixen plenament amb l’objectiu pretès per la Sindicatura de vetllar pels drets i llibertats dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa i, específicament, els drets que garanteixen la igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones discapacitades, previstos a la Llei 51/2003, d’igualtat d’oportunitats, no-discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat, i a la Carta Europea de salvaguarda dels Drets Humans.

Amb aquest acord, la Sindicatura Municipal de Greuges es compromet a actuar, a instàncies de Dismifísics, en defensa dels drets i interessos legítims dels ciutadans i de les ciutadanes amb discapacitat. Aquesta mesura s’aplicarà quan es consideri que l’actuació de l’organització pot afectar els drets que han de garantir l’accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.

Per fer seguiment del conveni, es constituirà una comissió formada per representants de la Sindicatura de Greuges i de l’Associació Dismifísics. En les reunions, es farà una avaluació de les actuacions que es portin a terme fruït del conveni, el qual tindrà una vigència d’un any prorrogable tàcitament per aquest mateix període. La data màxima serà el 28 de gener del 2015, coincidint amb la finalització de la vigència del nomenament de l’actual Síndica Municipal de Greuges.

A banda, la Síndica Municipal de Greuges també ha sol•licitat la incorporació de la institució que representa a la Taula de Mobilitat i la Taula de Discapacitats, per tal de canalitzar les queixes i suggeriments que li adrecen els ciutadans, i mantenir una relació d’informació i col•laboració amb aquests òrgans locals de participació ciutadana, constituïts per a la planificació i la millora de la mobilitat de la nostra ciutat.

Avui+El Punt - Notícia: Compromís de la síndica a defensar els discapacitats-309496

Avui+El Punt - Notícia: Compromís de la síndica a defensar els discapacitats-309496


La síndica municipal de greuges, Isabel Marquès, va signar ahir un conveni amb el president de Dismifísics, Joan Vila, en la qual es compromet a defensar els drets i interessos legítims dels ciutadans amb discapacitat a instàncies de l'entitat. La mesura s'aplicarà quan es consideri qie l'actuació de l'organització pot afectar els drets que han de garantir l'accessibilitat universal de les persones amb discapacitat. Per fer el seguiment del conveni es crearà una comissió.

el punt

Darrera actualització ( Dimarts, 28 de setembre del 2010

Dismifísics i la Sindicatura Municipal de Greuges firmen un conveni de col·laboració

Dismifísics i la Sindicatura Municipal de Greuges firmen un conveni de col·laboració
Es comprometen a actuar en defensa de les persones amb discapacitat
Aterrassa.cat
Masia Freixa Ult. Act. 28/09/2010 22:58 gran | petit La Síndica Municipal de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, i l'Associació Terrassencs Disminuïts Físics Associats de Terrassa (Dismifísics) han signat avui un conveni de col·laboració per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat a la ciutat. El conveni s'ha firmat a la Masia Freixa, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Marquès valora positivament l'esforç desenvolupat per l'Associació Dismifísics per la seva tasca realitzada a la ciutat, i considera que la feina feta per l'entitat s'adiu amb els objectius de la sindicatura, de vetllar pels drets i llibertats de tots els ciutadans.

Per fer un seguiment del conveni, es crearà una comissió formada per representants de la Sindicatura de Greuges i de l'associació Dismifísics. A les reunions es farà una avaluació de les activitats que es duguin a terme. El conveni té una durada d'un any, prorrogable per períodes de la mateixa durada fins al 2015, any en què finalitza la vigència de l'actual Síndica, Isabel Marquès.

Per altra banda, la Sindicatura ha sol·licitat la seva incorporació a la Taula de Mobilitat i la Taula de Discapacitats, per tal d'obrir noves vies de canalització de les queixes i suggeriments que puguin fer els veïns i veïnes de la ciutat.

jueves, 16 de septiembre de 2010

Horitzó tendrá sede social en Terrassa a partir del 16 de septiembre « CLUB ESPORTIU HORITZÓ

El Club Esportiu Horitzó y DISMIFISICS firmaron el día 9 de septiembre un convenio de colaboración según el cual Horitzó podrá utilizar las instalaciones que tiene cedidas DISMIFISCS en Terrassa todos los jueves por la tarde, en horario de 16,30 a 19 horas.


Se trata de un despacho situado en la calle Arenys de Mar 14 de Terrassa desde el cual el Club Esportiu Horitzó podrá dar una atención más cercana a sus socios y usuarios.

En el acto de presentación Joan Vila, presidente de DISMIFISCS, explicó la vocación de dicha entidad de luchar por los derechos de las personas discapacitadas y colaborar con otras entidades de la zona en este sentido. Por su parte, Josep Bernabeu, presidente del C. E. Horitzó, agradeció a DISMIFISICS la cesión de este espacio y comentó que esta colaboración permitirá acercar más el club a sus usuarios de Terrassa, tanto a nivel de gestión administrativa, como a nivel de creación de actividades de deporte adaptado. El acto finalizó con la firma del convenio de colaboración que avala dicho acuerdo.

Así pues, a partir del día 16 de septiembre, el C. E. Horitzó atenderá a todos sus socios y usuarios en la nueva sede de Terrassa, situada en la calle Arenys de Mar, número 14, en horario de 16,30 a 19 horas. La atención irá a cargo de Sorya Amores, directora técnica del club.

miércoles, 15 de septiembre de 2010

Solidaridad Digital - DetalleNoticia

Solidaridad Digital - DetalleNoticia
Otro cristal para mirar la discapacidad
Gual Blasco / Castellón- 14/09/2010

¿Alguna vez se ha parado a pensar en cuántas personas conoce que viven con alguna discapacidad? El ritmo actual de nuestra sociedad, tan heterogénea como dinámica, hace que la reflexión quede relegada a un segundo plano, para dejar paso a la acción, que en consecuencia, demasiadas veces nace huérfana de una base sólida y por ello, no consigue sus objetivos. Es una paradoja de nuestro tiempo. No es que nos falten foros de debate, sino que nos falla el enfoque.



En el mundo de la discapacidad sucede lo mismo. Hoy existen muchos espacios de reflexión y debate sobre la discapacidad y las personas que conviven con ella. No obstante, la mayor parte de las veces, estos debates ponen el acento en lo que de dificultad comporta la discapacidad.



Por eso, cuando nos planteamos la realización del Congreso Internacional Discapacidad y Desarrollo Social, Frater Castelló y la Universitat Jaume I creímos necesario contribuir al debate sobre la discapacidad desde otro enfoque.



La experiencia de casi cincuenta años de Frater en nuestra provincia, nos ha persuadido de que es tarea de todos aunar esfuerzos para encontrar soluciones eficaces. En esa trayectoria, hace 25 años que Frater gestiona, dirige y alienta el centro Maset de Frater para la promoción e integración social de personas con discapacidad, desde la convicción de que nuestras posibilidades superan nuestras limitaciones. Una intuición que está presente en todos y cada uno de nuestros objetivos y de nuestras ilusiones, en cada una de nuestras actividades y proyectos.



Esa misma intuición nos hace creer que el ansiado cambio de enfoque solo será posible si logramos que todas las personas con discapacidad participen activamente en el debate. Es una participación tan necesaria como justa. Pero para que sea realmente fructífera, el conjunto de la sociedad debe reflexionar sobre un punto: la necesidad de impulsar el reconocimiento social y el valor añadido a la propia discapacidad y a las personas afectadas directamente por ella. No en vano, estas personas contribuyen eficazmente al progreso de valores y derechos, a la construcción de una sociedad inclusiva y a la mejora de la calidad de vida, no solo de ellas mismas, sino de la sociedad en su conjunto.



Del 20 al 22 de octubre, reuniremos en la UJI a expertos de los más diversos ámbitos, para debatir sobre la autonomía personal, el papel de la educación, la participación ciudadana y la generación de valores desde la discapacidad. Nuestro objetivo es presentar ideas, experiencias y líneas de futuro donde la fragilidad corporal en sí misma y las personas con discapacidad aparezcan como protagonistas activas del desarrollo personal y social, no sólo para el colectivo sino para la sociedad en su conjunto.



Si volvemos a la pregunta inicial de este artículo, si miramos a nuestro alrededor, si pensamos en las personas conocidas, que con distintas discapacidades conviven con nosotros, nos daremos cuenta de la evidencia. Desde esa realidad, será mucho más fácil asumir que las personas con discapacidad apoyan, crean instituciones, realizan servicios... en definitiva, contribuyen al progreso y la calidad de vida de todos. Les invitamos a acompañarnos en este camino.

Solidaridad Digital - DetalleNoticia

Solidaridad Digital - DetalleNoticia